DWDD - Maandag 1 september

In de eerste uitzending van ons tiende seizoen is onder anderen Typhoon te gast met zijn liveband. Vanaf maandag weer elke werkdag, 19:00, NPO 1. 

Film ‘A Most Wanted Man’: Anton Corbijn – 1-9-2014

In A Most Wanted Man duikt een half Tsjetsjeense-half Russische man illegaal op in de Islamitische gemeenschap in Hamburg. Hij wordt vrijwel direct opgemerkt door een kleine Duitse spionagegroep en de Amerikaanse geheime dienst, die ieder op hun eigen wijze proberen de raadselen rond deze man te ontrafelen. In deze film speelt de in februari van dit jaar overleden Philip Seymour Hoffman een hoofdrol.


A Most Wanted Man gaat op 1 september in Nederland in première. Bij ons tafel: regisseur Anton Corbijn.

 

Muziek: Typhoon 1-9-2014

2014: Hét jaar van onze huisband Typhoon! Zijn onlangs verschenen album ‘Lobi Da Basi’ werd lovend ontvangen en zijn optredens waren één van de hoogtepunten op verschillende festivals zoals Appelsap en Lowlands  Daarnaast kreeg hij eind vorig jaar de eervolle taak om samen met zijn liveband voor het Koninklijk Huis te spelen. Als klap op de vuurpijl bracht hij op Lowlands het nieuws dat hij dit seizoen de huisband van DWDD is.  Ja, Typhoon zit in de bloei van zijn carrière. We zijn dan ook trots dat hij maandag bij ons te gast is!

Typhoon is samen met zijn liveband in het tiende seizoen maandelijks te zien als de huisband bij De Wereld Draait Door.  

 

Tafeldame: Dolores Leeuwin - 1-9-2014

Dolores Cindy Leeuwin (Utrecht, 20 december 1970) is een presentatrice en actrice. Ze presenteert onder andere Het Klokhuis, Hoe?Zo!, het Sinterklaasjournaal en Knoop in je zakdoek. 

Dolores Leeuwin studeerde na de havo in Nieuwegein HBO Personeel en Arbeid. Aansluitend werkte zij ongeveer twee jaar bij Teleac/NOT op de afdeling personeelszaken en zo'n vijf jaar bij het productiebureau. Sinds december 2001 is zij presentatrice bij Het Klokhuis. In 2004 presenteerde Leeuwin het programma Help!. Vanaf 2008 presenteerde zij samen met Marit van Bohemen het Teleac-programma Knoop in je Zakdoek. Ze presenteert sinds 2012 bij het Sinterklaasjournaal. In 2014 speelde ze een rol in de film 'Heksen bestaan niet'.