DWDD - Woensdag 22 oktober

In de uitzending van woensdag 22 oktober: Ranomi Kromowidjojo en Herman Pleij Muziek is van Blaudzun. Tafeldame is Angelique Houtveen. Nico Dijkshoorn dicht.

Ranomi Kromowidjojo - 22-10-2014

Bij de Olympische spelen in 2012 werd ze op handen gedragen na het winnen van twee gouden medailles. Nederland hield van Kromowidjojo. De periode die hierop volgde bestond vooral uit feestjes, drie verschillende trainers en het verbreken van haar relatie. Was het einde van Ranomi in zicht? Even leek het erop dat ze inderdaad zou gaan stoppen. Gelukkig lag ze afgelopen week gewoon weer in het zwembad. De motivatie is terug en Rio 2016 in het vooruitzicht.

 

Muziek: Blaudzun – 22-10-2014

Naast zanger is Blaudzun ook wielerliefhebber: hij noemde zich naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun. De zanger kreeg dan ook de opdracht om voor de start van de Tour in Utrecht een song te schrijven. Vandaag verschijnt deze toursong op single en komt Blaudzun dit nummer bij ons spelen! De clip van 'Bon Voyage!' is gemaakt door Job, Joris en Marieke.

 

Tafeldame: Angelique Houtveen - 22-10-2014

 

Huisdichter Nico Dijkshoorn - 22-10-2014

 

 

 

Boek ‘Moet Kunnen’: Herman Pleij – 22-10-2014

Vandaag verschijnt het nieuwe boek van Herman Pleij: 'Moet kunnen. Op zoek naar een Nederlandse identiteit.' In het boek worden de cultuurhistorische achtergronden van Nederland verkend die voor meer inzicht kunnen zorgen.  Pleij probeert te verklaren waarom we in Nederland bepaalde beslissingen nemen en waarom we ons op 'n bepaalde manier gedragen: een land dat bedreven is in compromissen en draagvlakken. Ook eigenschappen als lompheid en directheid worden vaak aan Nederlanders toegeschreven. In z'n boek gaat hij op zoek naar een identiteit van Nederland.  Aan tafel: Herman Pleij.