DWDD - Woensdag 26 november

Gasten in de uitzending van woensdag 26 november zijn o.a.: Bianca Krijgsman, Andrea Maier, Paul van Geest, Richard Goossens, Barbara Baarsma, Bas Bloem en Jan Mulder. Muziek is er van Boo Boo Davis, Nico Dijkshoorn komt dichten en tafelheer is Paul de Leeuw. 

Weg met dat woord - 26-11-2014

De tien genomineerden van 'het woord van het jaar' zijn bekend. Onder andere fotobom en moestuinsocialisme zijn in de race voor deze felbegeerde titel. We praten met vijf professoren over deze modewoorden, maar ook over de woorden die hen mateloos irriteren. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie opende vandaag de stembus voor de verkiezing van het woord dat het liefste zo snel mogelijk uit onze taal moet verdwijnen. Welk woord vinden de professoren het 'lelijkste' woord. We horen het vanavond! 

 

Top 5 ergernissen Jan Mulder - 26-11-2014

Ook dit seizoen geeft Jan Mulder zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

 

Emmy Award Bianca Krijgsman - 26-11-2014

Sinds gisteren mag Bianca Krijgsman zich voegen in het korte rijtje van Nederlandse Emmy Award winnaars. In New York kreeg zij de prestigieuze prijs voor haar rol in de tv-film De Nieuwe Wereld, waarin ze een norse schoonmaakster speelt in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol. Vanavond zit ze aan tafel, en hebben we het uiteraard over haar verrassende speech. 

 

Muziek: Boo Boo Davis - 25-11-2014

Boo Boo Davis komt heerlijk ouderwetse Mississippi blues spelen! 

 

Tafelheer: Paul de Leeuw - 26-11-2014

 

Huisdichter Nico Dijkshoorn - 26-11-2014