Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

Donderdag 11 februari 2016

 • Correspondents' Dinner groot succes!

  Meer dan 2,7 miljoen kijkers voor de eerste Nederlandse editie van het Correspondents' Dinner gisteren! Twan Huys daagde in 2011 premier Rutte uit om naar Amerikaans voorbeeld tijdens een diner een speech te houden, waarin hij op grappige wijze pers en politiek op de hak neemt. Obama is er steengoed in, gisteren liet Rutte zien ook over behoorlijk wat humoristische kwaliteiten te beschikken. In de Amerikaanse variant wordt vervolgens de president onder vuur genomen door een comedian, Dolf Jansen mocht gisteren de Hollandse honneurs waarnemen. Hij noemde Rutte steevast zijn voorprogramma. Twan Huys en Dolf Jansen doen een nabeschouwing.

  Bio Foto Twan Huys

  Twan Huys

  Biofoto Dolf Jansen Persfoto Marije Kuiper

  Dolf Jansen

 • Boek ‘In Cold Blood’: Connie Palmen

  Het True Crime-genre is flink in opkomst met series als ‘Making a Murder’, ‘The Jinx’ en ‘Serial’. Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat het genre op de kaart werd gezet met het verschijnen van Truman Capotes boek ‘In Cold Blood’. Dit boek was de eerste non-fictieroman in de moderne literatuur.

  Capote schreef de roman naar aanleiding van de viervoudige moord op de familie Clutter uit Kansas. Zes jaar lang deed hij onderzoek naar de zaak die leidde tot de reconstructie ‘In Cold Blood’. Aan tafel liefhebber van het boek én het genre Connie Palmen.

  Bio foto Connie Palmen van wiki door Vera de Kok

  Connie Palmen

 • Bewijs zwaartekrachtsgolven gevonden

  Groot nieuws! Op 2 februari bespraken we de geruchten dat bewijs gevonden zou zijn voor zwaartekrachtsgolven. Een zwaartekrachtsgolf is een soort kromming van de ruimte die veroorzaakt wordt door massa. Deze golven, rimpelingen in de ruimte-tijd, werden 100 jaar geleden al door Einstein voorspeld. Nu zijn ze ook daadwerkelijk door onderzoekers waargenomen! Het sluitstuk van Einsteins relativiteitstheorie. "De grootste ontdekking van deze eeuw tot nu toe" volgens Govert Schilling. Hij zit aan tafel met Vincent Icke, Chris van den Broeck, Jo van den Brand en Gijs Nelemans.

  Begrijpt u 't nog? Kijk de colleges van Robbert Dijkgraaf nog eens terug over deze materie! http://ow.ly/XR93P

  bio foto Govert Schilling

  Govert Schilling

  bio foto Vincent Icke

  Vincent Icke

  Chris Van Den Broeck bio foto nikhef

  Chris Van Den Broeck

  Jo van den Brand bio foto nikhef

  Jo van den Brand

  Gijs Nelemans bio foto ru

  Gijs Nelemans

 • Muziekminuutje: The Mulligan Brothers

  Vanavond spelen The Mulligan Brothers een liedje voor ons! De vierkoppige Americana-band uit het diepe zuiden van de VS voelt samen een hecht broederschap. En dat is te horen op hun tweede, succesvolle album ‘Via Portland’. Nu voor het eerst in Nederland!

  Biofoto The Mulligan Brothers Persfoto

  The Mulligan Brothers

 • Tafelheer: Adriaan van Dis 11-2-2016

  Adriaan van Dis is de sidekick van Matthijs.

  Vierde keer DWDD Heimwee:

  De Wereld Draait Door presenteert voor de vierde keer haar eigen Boekenweekgeschenk. Op donderdag 10 maart, aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Op verzoek van DWDD laat Van Dis zijn vermaarde boekenprogramma ‘Hier is... Adriaan van Dis’ herleven, met dank aan de VPRO die de VARA in de gelegenheid stelt een van zijn succesvolle formats uit te zenden.

  Bio foto ADriaan van Dis van zijn site

  Adriaan van Dis