Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

Vrijdag 28 oktober 2016

 • Vrijdag: Media-uitzending - 28-10-2016

  Elke laatste vrijdag van de maand blikken we terug op de mediagebeurtenissen van die maand. We bespreken de meest opvallende momenten op tv en de tafelgasten dragen elk een fragment aan dat hén is opgevallen. De TV Draait Door is een best-of compilatie.

  Uiteraard wordt elk gesprek afgesloten door muzikaal commentaar van onze huisband Sue the Night. Daarom ook geen Soundos.

 • Inspiratiebronnen Floortje Dessing.

  Floortje is onze ongekroonde koningin van het reisprogramma. Alhoewel 'ongekroond', ze won twee weken geleden de Televizier-ring voor haar ontdekkingstochten in 'Floortje naar het Einde van de Wereld'. Wij vroegen Floortje welke reis-collega’s haar inspireren.

  Floortje-Dessing_Annemieke-van-der-Togt 1

  Floortje Dessing

 • Drugslab scoort internationaal

  Rens Polman, Bastiaan Rosman en Nellie Benner maken Drugslab, een BNNVARA programma op YouTube waarin de presentatoren verschillende soorten drugs testen. Vergelijkbaar met het programma Spuiten en Slikken wordt er voorlichting gegeven over drugs, maar dan enkel online. Een groot succes, niet alleen in Nederland. Kijkers komen uit maar liefst 157 verschillende landen. Koploper: Rusland. Daar worden de filmpjes nagesynchroniseerd uitgezonden in tv-shows.

  Drugslab presentatoren

  Drugslab

 • Jeroen Wollaars over tv-experiment 'Terror, Ihr Urteil'

  Op 17 oktober werd in Duitsland 'Terror, Ihr Urteil' op tv uitgezonden, een rechtbankdrama en een tv-experiment ineen. Verhaal: een majoor staat terecht omdat hij een aanslag heeft voorkomen door een gekaapt vliegtuig met 170 inzittenden uit de lucht te schieten. Dat vliegtuig was op weg naar een vol stadion met 70.000 mensen. Heeft hij 170 mensen vermoord of 70.000 mensen gered?

  De fictieve rechtszaak wordt uitgezonden, tot aan het eindoordeel. Kijkers kunnen vervolgens kiezen welke afloop het programma krijgt. En er volgt een discussieprogramma. Is dit het nieuwe tv-kijken? Aan tafel: Jeroen Wollaars.

  Jeroen Wollaars

  Jeroen Wollaars

 • Huisband Sue the Night

  Het is de laatste vrijdag van de maand, tijd voor de media-uitzending, dus staat onze huisband op de bühne. Lees ons interview dat wij met de Haarlemse band hadden.

  bio foto sue the night

  Sue the Night

 • Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

  Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

   

  Marc-Marie Huijbregts

  Marc-Marie Huijbregts

 • Volg ons of word lid van de nieuwsbrief

  Elke dag weten wie de gasten zijn? Volg ons dan op Facebook en Twitter of word lid van de nieuwsbrief.

  En heb je een tip voor de TV Draait Door? Tip ons nu via WhatsApp, 06 - 4064 5692, de site of mail naar detvdraaitdoor@vara.nl.