Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
    <span class=

  • Joris Bijdendijk

    Joris Bijdendijk

    In het jaar 2000 ontdekte Joris zijn passie voor koken en wilde hij vanaf dat moment nog maar één ding: topkok worden. Hij was 16 jaar en schreef een plan waarin stond dat hij over tien jaar voor een grote Franse chef zou koken. In november 2012 treedt de dan 28-jarige Joris aan als Executive Chef in restaurant Bridges, het restaurant van vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam. Hij leidt hier de keuken in overleg met zijn leermeester Ron Blaauw. In 2013 doet Joris Bijdendijk als eerste Nederlandse chef mee aan de Franse versie van het tv-programma TopChef. Joris: "Een eer om gejureerd te worden door internationale grootheden als Jean-François Piège, Martín Berasategui en Thierry Marx." Vanaf november 2014 leidt Bijdendijk het restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. 

Media

Waarom eten we dit niet? - Afl. 4
Fragment
Waarom eten we dit niet? - Afl. 3
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending - 21-2-2017
Aflevering
Waarom eten we dit niet? - Paardenvlees
Fragment
Toon meer media