Gasten archief DWDD

Ron Blaauw

Ron Blaauw (1967) is chef-kok en heeft een aantal restaurants: Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental (2015), Ron Gastrobar Indonesia (2016) en Gastrobar Paris (2016). Na zijn middelbare school ging Ron werken als kok bij het sterrenrestaurant De Kersentuin in Amsterdam. In 2009 ontving Blaauw de erkenning beste Restaurateur/ondernemer 2009 van Gault Millau. In juni 2010 werd Ron Blaauw benoemd tot SVH-meesterkok. Chef-kok van Ron Blaauw Amsterdam. In 2003 verkreeg het restaurant de eerste michelinster en in 2005 een tweede. In de Gault Millau van 2011 behaalde Ron Blaauw een score van 16 / 20. Vanaf 1999 tot eind 2010 was het restaurant gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel, onder de naam Ron Blaauw. Daarna verhuisde het naar Amsterdam. In Ouderkerk aan de Amstel werd op het oude adres een zusterrestaurant gesticht, Ron's Vis van de Dag.Ron Blaauw Amsterdam heeft een eigen groentetuin in Baambrugge waarvan alle verwerkte groenten betrokken worden. Het restaurant serveert een vast menu dat per gang uitgebreid kan worden.Ron heeft een uitgesproken mening over waardering van restaurants en vindt dat de resultaten van de kok hier primair dienen te staan en dat entourage en personen secundair zijn. Omdat hij vindt dat Michelin de kok en de gerechten bovenaan stelt prefereert hij die beoordelingen boven anderen als Lekker en Gault Millau.Blaauw was in 2009 onderdeel van de finalejury in RTL-programma Topchef. In 2012 zat Blaauw in de jury van SBS 6-programma Junior MasterChef.