Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

Dinsdag 25 april 2017

 • Spion van Oranje

  Op 4 mei gedenken we de Tweede Wereldoorlog. Opdat wij de helden niet vergeten. Eén van die helden is Bram Grisnigt. In het boek ‘Spion van Oranje’ vertelt de nu 94-jarige Grisnigt zijn opzienbarende verhaal. Hij vluchtte uit Nederland, belandde via drie continenten in Engeland, vanwaar hij weer gedropt werd in ons land. Als piepjonge spion welteverstaan. Hij werd gepakt, verbleef in verschillende concentratiekampen, maar wist uiteindelijk tijdens één van de vreselijke Duitse dodenmarsen te ontsnappen. Bram Grisnigt zit aan tafel met journalist Bram de Graaf, die zijn verhaal optekende.

  Meer over het boek in onze Boekenrubriek.

  Bram Grisnigt

  Bram Grisnigt

  Bram de Graaf persfoto

  Bram de Graaf

 • Boek van de Maand april 2017

  Dinsdag weer ‘Boek van de Maand’! Ons Boekenpanel, bestaande uit Manda Heddema, Brecht Russchen, Lenneke de Ruijter en Arno Koek, kiest het eigen favoriete boek in de uitzending en presenteert gezamenlijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

  Lees meer in onze boekenrubriek

  Boekenpanel - Manda

  Manda Heddema

  Boekenpanel - Brecht

  Brecht Russchen

  Boekenpanel - Lenneke

  Lenneke de Ruijter

  Boekenpanel - Arno

  Arno Koek

 • Muziek: Jeangu Macrooy

  Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) werkte voor zijn debuut-EP 'Brave Enough' samen met producer Perquisite, bekend van Pete Philly. Die samenwerking beviel, nu ligt er een volwaardig album in de winkels. 'High On You' is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger, maar onveranderd is uiteraard Jeangu’s meesterlijke stem. Vanavond speelt hij 'Step Into The Water' in DWDD!

  Jeangu Macrooy, persfoto

  Jeangu Macrooy

 • Tafelheer: Akwasi

  Akwasi (1988) kun je kennen van de hiphopformatie Zwart Licht. Hij is in 2012 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is naast artiest ook theatermaker.  Ook treedt Akwasi solo op. in het voorjaar van 2014 verscheen zijn debuut ‘Daar Ergens’, een ode aan de Nederlandse zanger en cabaretier Bram Vermeulen.

  Akwasi

  Akwasi

 • En verder:

  Ken je de rubriek DWDD Extra al? Hier plaatsen we elke dag exclusieve filmpjes, interviews en artikelen! Check 't hier! 

  Elke dag weten wie de gasten zijn? Volg ons dan ook op Facebook en Twitter of word lid van de nieuwsbrief.

  Wil je een inkijkje in wat er allemaal backstage gebeurt? Volg ons dan op Instagram.

  En heb je een tip voor de TV Draait DoorTip ons nu via WhatsApp, 06 - 4064 5692, de site of mail naar detvdraaitdoor@vara.nl.