De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Documentaire 'Een dansend hart' over Niek Zervaas - 18-2-2013

18-02-2013

Op 18 februari 2013 zendt de NCRV de documentaire Een Dansend Hart uit. Deze film gaat over het fenomeen Niek Zervaas. Niek is 23 jaar, zwaar lichamelijk gehandicapt en beroemd. Niek wordt de eerste achttien jaar van zijn leven als achterlijk gezien, omdat hij niet kan praten. En zo wordt hij ook behandeld. Hij wordt bij de kinderopvang op de gang gezet, in een ziekenhuis willen ze hem morfine toedienen omdat hij toch niet zoveel waard is, en in zijn bijzijn wordt tegen zijn ouders gezegd dat het een straf is om een zoon als hem te hebben. Wanneer Niek zich met behulp van een in Amerika ontwikkelde techniek verstaanbaar weet te maken, blijkt hij echter zeer intelligent te zijn en een rijke, innerlijke wereld te hebben. Anderhalf jaar geleden overleed Niek.

Aan tafel vanavond de ouders van Niek: Patty en Reinier Zervaas.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.