De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ren Bernards krijgt oeuvreprijs voor kankeronderzoek 7-5-2013

07-05-2013

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen kent dit jaar de Prijs Akademiehoogleraren toe aan kankeronderzoeker Ren Bernards. Elk jaar krijgen twee onderzoekers de oeuvreprijs toegekend. Het gaat om een onderzoeker uit de sociale of geesteswetenschappen en iemand uit de natuurwetenschappen, de technische wetenschappen of de levenswetenschappen.

Bernards heeft aangetoond dat iedere kankerpatint en zelfs iedere tumor uniek is, en dat de medische wetenschap behandelingen en geneesmiddelen zal moeten afstemmen op die individuele verschillen.

Bernards heeft hiervoor een prijs van 1 miljoen euro gekregen, die hij geheel besteedt aan de voortzetting van het onderzoek.

In dit gesprek geeft Bernards aan dat de meeste vormen van kanker over enkele decennia beschouwd kunnen worden als een chronische aandoening.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.