De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nieuwe doorbraak Drug holiday: Ren Bernards -27-3-2014

27-03-2014
Vorig jaar vertelde kankeronderzoeker Ren Bernards aan tafel bij De Wereld Draait door dat de meeste vormen van kanker  over enkele decennia beschouwd kunnen worden als een chronische aandoening. In oktober was hij nogmaals te gast met een doorbraak waarbij een groep terminale patinten perspectief werd gegeven met een nieuwe combinatie van medicijnen.  Vandaag verschenen in het wetenschappelijke blad Nature de resultaten van een nieuwe doorbraak: een drug holiday.

Bij melanoompatinten die resistent zijn geworden voor de medicatie  kan het tijdelijk stoppen van de behandeling met kankermedicijnen een positief effect hebben. Door de drug holiday kan de resistentie tegen het medicijn verdwijnen. Patinten kunnen zo langer behandeld worden met medicatie die de tumor remmen. De kankercel heeft moeite met veranderende situatie. Te gast: professor Ren Bernards.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.