De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Neelie Kroes: Hackaton - 17-10-2014

17-10-2014
''Programmeren is fascinerend en is voor elk beroep op dit moment aan de orde'' aldus Neelie Kroes. Kroes is initiatiefnemer van de Codeweek die deze week in heel Europa plaats vond. De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Vandaag is de afsluiting in de vorm van een 'Hackaton'. Ruim 100 jongeren verzamelen zich vanmiddag en zullen 24 uur gaan hacken. Niet inbreken in computers of sites platleggen, nee, in groepen gaan ze applicaties, websites en software ontwikkelen waarmee ze hun leeftijdsgenoten op een simpele manier kunnen leren programmeren en coderen. Neelie Kroes en twee jonge hackers over waarom programmeren en coderen absoluut niet alleen voor nerds is.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.