De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Geslachtsverandering Bruce Jenner - 6-2-2015

06-02-2015
Bruce Jenner is een Amerikaans olympisch kampioen tienkamp. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met schrijven, acteren en produceert hij films. Hij trouwde met Kris Jenner, moeder van Kourtney, Kim, Khloe en Rob Kardashian en was veel te zien in de realitysoap Keeping Up With The Kardashians. Uit zijn tweede huwelijk met Kris Jenner heeft hij twee kinderen; Kendall en Kylie Jenner. De twee zijn inmiddels gescheiden.

De geruchten dat Bruce Jenner, de oud-Olympisch kampioen liever een vrouw wil zijn, gaan al maanden. Nu lijkt het toch echt bijna zo ver te zijn, en na alle roddelsites wordt er nu ook over hem geschreven in de gerenommeerde pers. Met het stuk in The New York Times haalde de vooraanstaande columnist Nicholas Kristof het onderwerp uit de roddelscne: over transgender zijn, en daarover uit te durven komen in het toch conservatieve Amerika. Hoe pakt Amerika deze verandering op? Over deze bijzondere transformatie praten we met columnist Bas Heijne en televisiemaker Arie Boomsma.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.