De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Het Stedelijk in de Oorlog - Margriet Schavemaker, Ad van Liempt

23-02-2015

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het einde van een oorlog die ook het Stedelijk niet ongemoeid heeft gelaten. Zo was het museum het eerste met een bunker voor de de eigen collectie, moest het twee Duitse propagandatentoonstellingen tonen tijdens de oorlog en bleken er na de oorlog een aantal werken in de collectie te zitten waarvan de oorspronkelijke eigenaren onbekend bleken. De werken waren bij verzetsman en museumdirecteur Sandberg ondergebracht om ongeschonden de oorlog door te komen, maar de eigenaren overleefden de oorlog vaak niet. Het gaat om 16 kunstwerken, waaronder een Kandinsky, een Klee, een Matisse en een Jan Toorop.

Lees hier meer over de tentoonstelling.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.