De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nederland & Vlaanderen: Peter Vandermeersch

06-11-2015

Ons land en Vlaanderen liggen geografisch en cultureel dicht bij elkaar. We zijn zelfs meerdere keren n land geweest, bijvoorbeeld na de Pacificatie van Gent in 1576, toen we kortstondig als n man opstonden tegen Spanjaarden en ons schaarden achter De Staten Generaal en Willem van Oranje.

Die geest van verbroedering en eenheid wordt elk jaar gevierd met de Pacificatielezing, jaarlijks wisselend uitgesproken in het Stadhuis van Gent of de Grote Kerk in Breda. Dit keer is de beurt aan Peter Vandermeersch, die laat zien dat Vlamingen en Nederlanders onnodig met de rug naar elkaar leven. Daarom missen we veel interessants en moois. Aan tafel een warm pleidooi voor meer uitwisseling tussen ons en onze zuiderburen: Peter Vandermeersch.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.