De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 16-11-2015

16-11-2015
Thema-uitzending: tweede keer aanslagen Parijs.

Parijs. Niet langer de stad van de liefde en romantiek. Voor de tweede keer werd de stad getroffen door haat. Zwaar getroffen, met nu al meer dan 130 doden. Waren de aanslagen op Charlie Hebdo zeer specifiek gericht, nu kon iedereen ten prooi vallen aan de willekeur van de terroristen.

Massaal wordt er steun betuigd aan Frankrijk, van Obama tot de Iraanse president Rouhani. Om 12:00 werd er wereldwijd een minuut stilte gehouden. Vanavond een speciale DWDD-uitzending, geheel in het teken van de barbaarse aanslagen, met: Bas Heijne, Fidan Ekiz, Peter Vandermeersch en Beatrice de Graaf.

Ook in deze speciale uitzending mag muziek niet ontbreken. Juist niet. Vanavond vier optredens, van:
- Alexandre Tharaud. Deze wereldberoemde Franse meesterpianist komt uit Parijs.
- Janne Schra. Zij brengt een hommage aan de stad.
- Bent van Looy, frontman van Das Pop en drummer van de band Soulwax. Hij woonde 10 jaar in het 11 arrondissement, vlakbij Le Bataclan en ging dit weekend terug.
- The Analogues. Deze authentieke Beatles coverband staat t/m 18 januari in de theaters met een show waarin het magistrale album "Magical Mystery Tour" uit 1967 uitgevoerd wordt. Zij brengen natuurlijk een lied met een boodschap: liefde!

Adriaan van Dis is de sidekick van Matthijs.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.