De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Test chemotherapie bij borstkanker

26-08-2016

Kankeronderzoeker Ren Bernards is regelmatig te gast in DWDD. In 2013 vertelde hij aan tafel dat de meeste vormen van kanker over enkele decennia beschouwd kunnen worden als een chronische aandoening. Hij was daarna nog vele malen te gast om te vertellen over nieuwe doorbraken. Daar kan er weer n aan toe worden gevoegd, vandaag gepubliceerd in een van de meest invloedrijke tijdschriften over geneeskunde: The New England Journal of Medicine. Het gaat om een test waarmee bepaald wordt of chemotherapie bij borstkanker zin heeft. De keuze voor chemotherapie is nu een persoonlijke, de test geeft een objectief beeld, zodat zinloze chemobehandelingen niet meer plaatsvinden. Aan tafel Ren Bernards en oncoloog Emiel Rutgers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.