De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Biografie en documentaire Boudewijn Bch

14-11-2016

In 2002 overleed de gepassioneerde schrijver, dichter, columnist, bibliofiel en televisiemaker Boudewijn Bch. Na zijn dood werd hij beticht van leugens. Volgens Bch zou zijn vader een oorlogsheld zijn geweest, zou hij een kind hebben gehad dat vroeg gestorven was en claimde hij keelkanker te hebben.
Eva Rovers schreef Bchs biografie, Boud, die de basis vormde voor de documentaire 'Boudewijn Bch verdwaald tussen feit en fictie'. Rovers werd gevraagd door Werkgroep Biografie Boudewijn Bch, waarvan Frits Barend voorzitter is. Zij kreeg exclusief toegang tot het persoonlijke archief en probeerde het waarom van de leugens te achterhalen.

Meer over het boek in onze Boekenrubriek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.