De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

RapFactCheck

22-11-2016
Yordi Dam is een datajournalist die ontzettend veel van Nederlandstalige rap houdt . Zoveel zelfs dat hij een Instagram-account is gestart waarop hij alle teksten die Nederlandse rappers spitten controleert en nagaat of ze wel de waarheid vertellen.
Het account 'rapfactcheck' staat dan ook vol met diepgravende analyses en hilarische grafieken gebaseerd op de teksten van Nederlandstalige rappers.

Zo controleerde hij hoeveel tieners daadwerkelijk MDMA gebruiken, na de lyric 'alle tieners zeggen ja tegen MDMA' uit 'Drank en Drugs' van Lil' Kleine en Ronnie Flex, en maakte hij een landkaart waar alle "ho's", waar rapper Hef het altijd over heeft, toch allemaal vandaan komen. Het is serieuze data-analyse met een flinke dosis humor.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.