De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Europa weer onder vuur - Geert Mak & David van Reybrouck

05-12-2016

Afgelopen weekend weer een test voor Europa: Oostenrijk koos een nieuwe president, Itali kon zich uitspreken voor of tegen politieke hervormingen onder leiding van premier Renzi. In Oostenrijk won de linkse, pro-Europese kandidaat Van der Bellen nipt van zijn rechtse opponent, maar in Itali rekende men hardhandig af met premier Renzi.

Hoewel hij juist veranderingen wilde doorvoeren, was hij voor de kiezer teveel verbonden aan het establishment en moest het veld ruimen. De Italianen stemden niet per definitie tegen Europa, maar het aftreden van Renzi zorgt voor veel onrust. Tel daarbij op dat een bankencrisis in Itali niet ondenkbaar is. Wankelt de Europese Unie onder druk van de populisten naar de afgrond? Aan tafel: David van Reybrouck en Geert Mak.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.