De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Alarm geslagen over verkeersveiligheid

18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tumb Alarm geslagen over verkeersveiligheid
In 2015 vielen meer dodelijke verkeersslachtoffers dan in de jaren ervoor. Een coalitie van 32 organisaties trekt nu aan de bel en stelt een pakket aan maatregelen voor.
Een samenwerkingsverband van 32 organisaties roept de nieuw te vormen regering op om met voorrang de verkeersveiligheid te verbeteren. In de coalitie, die een radicale wijziging van het verkeersbeleid voorstelt, zitten onder meer het Openbaar Ministerie, het Verbond van Verzekeraars, de ANWB en het verkeersveiligheidsinstituut SWOV.
De samenwerkende organisaties slaan alarm vanwege het stijgende aantal doden en zwaargewonden in het verkeer. "De verkeersveiligheid gaat nadrukkelijk achteruit", stelt de ANWB-directeur. In 2015 kwamen 621 mensen om in het verkeer, 51 meer dan in het voorgaande jaar, nadat er in 2014 een eind was gekomen aan de jarenlange daling van het aantal verkeersdoden.
Jacobse & Van Es denken daar wel anders over...
Wil jij weten welk Van Kooten en De Bie-typetje jij bent? 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.