De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

"Dick Advocaat bondscoach Oranje?!"

09-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dick Advocaat bondscoach Oranje
Het Nederlands Elftal heeft een nieuwe coach: Dick Advocaat is vanaf de zomer de nieuwe baas van Oranje. Hij krijgt hulp van Ruud Gullit, die wordt zijn assistent. Dick Advocaat is nu nog de coach van de Turkse club Fenerbahçe. Daar maakt hij het seizoen eerst af, daarna komt hij naar Nederland. Het is de derde keer dat Advocaat trainer van Nederland wordt.
Vorig jaar was Advocaat ook al de bondscoach van het Nederlands Elftal. Toen stopte hij er alleen al na paar maanden mee, omdat hij voor veel geld coach van Fenerbahçe kon worden. Dat werd de 69-jarige Hagenaar niet in dank afgenomen.
De naam van Advocaat hing al geruime tijd in de lucht. Volgens technisch directeur Hans van Breukelen waren er slechts twee realistische koppels. Nadat het duo Henk ten Cate en Fred Rutten zich eind april had teruggetrokken, bleef Advocaat met Gullit als enige realistische optie over.

Dubbel spel?

Na de bekendmaking volgde een kruisverhoor door de aanwezige journalisten. Over Advocaat ging het niet meer. Van Breukelen zou Henk ten Cate de functie hebben toegezegd, waarna Ten Cate erachter kwam dat ook Advocaat in beeld was.
De oud-doelman van PSV ontkende stellig de aantijgingen en hekelde het in de publiciteit komen van de informatie.

Plaatsing Oranje

Om de eindronde in Rusland te halen dient Nederland als groepswinnaar te eindigen. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Oranje op de vierde plek, achter Frankrijk, Zweden en Bulgarije.
Advocaat en Gullit gaan in principe voor zes maanden aan de slag bij Oranje en blijven eventueel ook nog tijdens het WK voetbal, mits het Nederlands elftal zich daarvoor weet te kwalificeren. Ondertussen gaat de KNVB al op zoek naar een nieuwe bondscoach voor na het WK. Wanneer Advocaat als bondscoach kan beginnen is nog onduidelijk.
We sluiten af met (weinig) woorden van Dick.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.