De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Terugkijken DWDD University: colleges van Alexander Klöpping

  •  
01-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
654 keer bekeken
  •  
DWDD University Klöpping 16 9
In de eerste aflevering vertelt Alexander over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Silicon Valley. Hij bezoekt historische plekken in het gebied zoals de prestigieuze Stanford University, de HP Garage (ook wel de kraamkamer van Silicon Valley genoemd) en de legendarische Homebrew Computer Club, waar beroemde Apple-pioniers als Steve Wozniak en Steve Jobs in de jaren ’70 en ’80 als hobbyisten ideeën uitwisselden. Alexander spreekt ook de oude hoogleraar van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, die hen stimuleerde het idee van een mogelijke zoekmachine voor het internet verder uit te werken.
De tweede aflevering gaat over de belangrijkste bedrijven en de bruisende cultuur van gehaaide investeerders en internetondernemers in Silicon Valley. Een cultuur van lef hebben, de wereld willen veranderen, ongekend hard werken, failliet gaan en weer opstaan.
Alexander laat zien hoe sommige programmeurs werken totdat ze er letterlijk bij neervallen. Hij bezoekt onder meer Google, Facebook, Twitter en ook WhatsApp, waarmee hij een paar weken geleden al het nieuws haalde: als eerste ter wereld kreeg Alexander met zijn cameraploeg toegang tot deze voorheen wat geheimzinnige organisatie.
In de derde aflevering onderwijst Alexander over de toekomst en de techniek die we de komende jaren kunnen verwachten vanuit Silicon Valley. Zoals Google Glass, de futuristische bril waarmee je permanent ingeplugd bent in de digitale wereld. Of de persoonlijke drone, die je meeneemt op vakantie en die misschien in de toekomst boodschappen voor je kan doen. En natuurlijk de zelfrijdende auto, die in Silicon Valley al lang geen toekomstmuziek meer is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.