De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Terugkijken: college 'Zwarte Gaten' door Robbert Dijkgraaf

  •  
27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1602 keer bekeken
  •  
Professor Robbert Dijkgraaf was op vrijdag 27 november weer terug met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege nam Dijkgraaf het publiek dit keer mee in de magische wereld van de Zwarte Gaten. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam richtte Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ tot elfhonderd belangstellenden en de kijkers thuis.
“De aantrekkingskracht van zwarte gaten is onweerstaanbaar, ook voor de wetenschap en Hollywood. Het zijn Einsteins meest bizarre voorspelling en de meest mysterieuze en gewelddadige objecten in het heelal. Alles verdwijnt in deze kosmische afvoerputjes, zelfs de tijd. Toch zou ons leven zonder hen niet kunnen bestaan.” Aldus Dijkgraaf
Robbert Dijkgraaf  gaf zijn college aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.
DWDD University is een spin-off van De Wereld Draait Door. ‘Zwarte Gaten’ is het vijfde college van Robbert Dijkgraaf, die sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton is. Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein en Het Oneindige keken meer dan één miljoen kijkers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.