De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Eindexamens: Een goed begin is het halve werk

11-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Examentraining
Voor ruim 213.000 scholieren zijn gisteren de eindexamens begonnen. Maar hoe bereid je je hierop voor? Tegenwoordig gebeurt dit al lang niet meer in stoffige bibliotheken met vuistdikke en extreem saaie boeken, maar steeds vaker door het volgen van examentraining. Die extra training wordt door het merendeel van de scholen zelf aangeboden buiten gewone schooluren om. Maar ook het volgen van examentraining bij een commercieel bureau is populair. Maar liefst tienduizend scholieren hebben daar dit jaar gebruik van gemaakt. 
De ouders, die natuurlijk het beste willen voor hun kind, betalen bij zo’n commercieel bureau al snel 100 euro per dag. En daar is niet iedereen blij mee. Volgens de onderwijsinspectie werkt dat kansongelijkheid in de hand, want wat als je ouders dit niet kunnen betalen.
In het kader van Throwback Thursday een gesprek uit 2014 over examentraining. Toen keken veel scholieren filmpjes om alle lesstof in hun hoofd te krijgen. Gewoon thuis op YouTube. De makers van de filmpjes waren populair: ze haalden miljoenen views en waren halve popsterren. Twee van hen zaten op 13 mei 2014 aan tafel: Joost van Oorten en Sieger Kooij.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.