De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

I.v.m. actualiteit wordt DWDD Summerschool: Wir Schaffen Das extra lang

01-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wegens de recente ontwikkelingen in Duitsland, sluit De Wereld Draait Door op donderdag 4 augustus haar reeks Summerschools van dit jaar af met een extra lang college van Duitsland-correspondent Jeroen Wollaars. Hij zal, in plaats van dertig minuten, maar liefst 45 minuten ingaan op de stand van zaken bij onze oosterburen.
Wollaars neemt de kijkers mee in Merkels inmiddels iconische uitspraak ‘Wir Schaffen Das’. Wat zegt deze uitspraak over het Duitsland van nu? Wat heeft de Tweede Wereldoorlog hiermee te maken? En hoezeer staat haar uitspraak, en haar populariteit, onder druk gezien de meest recente ontwikkelingen? Vorige week herhaalde ze deze uitspraak immers nog in een veelbesproken speech, waar ze voor het eerst sprak van 'een oorlog tegen IS'. 
Net als vorig jaar presenteert De Wereld Draait Door in de zomer een aantal Summerschools; korte colleges van bevlogen sprekers. Taco Dibbits(directeur Rijksmuseum), Paulien Cornelisse, The Common Linnets en Wouter Bos gingen Wollaars al voor. Lees  hier meer over alle andere DWDD Summerschools en/of kijk ze hier terug .
DWDD Summerschool: Wir Schaffen Das wordt donderdag 4 augustus uitgezonden om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.