De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Dit artikel is al 1,5 miljoen keer gelezen #AlternativeFacts

23-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Feit of fictie AlternativeFacts
Afgelopen vrijdag werd het officieel: Donald Trump is de kersverse president van de Verenigde Staten. Maar er was nogal wat te doen over de opkomst van het aantal mensen bij de inauguratie. Kellyanne Conway, raadgever van president Trump, zei op NBC's "Meet the Press" zondag dat het Witte Huis "alternatieve feiten" deelt over de grootte van Trump's inauguratie menigte. Ze maakte deze bewering een dag nadat Mr. Trump en Sean Spicer, de Witte Huis perschef, de nieuwsmedia beschuldigde van onwaarheden over de inhuldiging en de hoeveelheid mensen die daarbij aanwezig waren. Vooral de uitspraak van Conway ging snel viraal op social media en dit zijn de leukste inhakers!
Bekijk hier ook het gesprek dat Matthijs had met hoofdredacteur van het NOS-journaal Marcel Gelauff en Jeroen Smit, voormalig hoogleraar Journalistiek. Zijn Trump zijn uitspraken en de invloed hiervan op de journalistiek een dreiging? En 'liegt' Trump?
Dit is de dame waar het allemaal om draait: Kellyanne Conway. Tijdens dit gesprek maakt Kelly de fameuze uitspraak waar later het hele internet op duikt.
En zo begonnen de grappen. 
Zelf de kranten boden er de nodige aandacht aan.
Veel droger dan dit kan haast niet...
En ook Fokke en Sukke bleven niet achter!
Maar er blijven ook mensen achter de kersverse president staan.
Oordeel zelf.
En ook oud-kandidaat Hilary Clinton moest eraan geloven. 
Zelfs kinderen maken al gebruik van deze nieuwe benaming.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.