De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

In memoriam: René Gude

14-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1687 keer bekeken
  •  
René Gude was in 2013/2014 Denker des Vaderlands. Hij was hoofdredacteur van Filosofie Magazine en publiceerde talloze boeken en artikelen. Het laatste boek dat tijdens zijn leven werd gepubliceerd was: 'Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het', Wim Brands in gesprek met Gude.
De titel getuigt van een moedige en strijdbare Gude, die al geruime tijd ziek was. In 2011 werd een been geamputeerd om botkanker te stoppen. Het mocht niet baten, Gude moest leren omgaan met zijn ongeneeslijke ziekte. Hij bleef zijn 'humeurmanagement' toepassen, hetgeen wellicht moeilijker was dan hij had gedacht, getuige het gesprek in DWDD op 29-9-2014.
In 2015 werd hij als Denker des Vaderlands opgevolgd door Marli Huijer. Gudes laatste tweet stuurde hij vol leven tijdens de uitzending van DWDD op 13 maart 2015: "Zet 'm op Marli, spring ertussen. Dat gaat goed zo!" Diezelfde avond nog overleed hij op 58-jarige leeftijd. We zullen zijn gedachtes, bevlogenheid, moed en humor missen.
( Foto: Vera de Kok )

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.