De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Top 5: de meest teruggekeken DWDD-gesprekken

23-05-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
DWDD best bekeken gesprekken 2016
Het seizoen zit erop, dus we mogen gaan terugkijken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. En terugkijken deden jullie ook massaal. Dit zijn de 5 populairste DWDD-gesprekken.
5. Sylvana Simons sluit zich aan bij politieke partij DENK
Het gesprek is pas een paar dagen oud, maar staat toch al in de lijst met meest teruggekeken gesprekken. En gezien de controverse rond dit gesprek, afgelopen weekend werd er menig column aan geweid, zou het volgende week waarschijnlijk alweer een plek hoger staan. Mocht u het gesprek over Sylvana’s mogelijke kamerlidmaatschap nog niet gezien hebben, kijk het hier terug:
4. Sesamstraat 40 jaar: Bert en Ernie
Bert en Ernie zaten bij ons aan tafel, voor hun allereerste tv-interview ooit in 40 jaar Sesamstraat! We weten nog steeds niet waar ze elkaar hebben leren kennen, maar Bert onthulde wel dat hij één ding gemeen heeft met David Bowie: een nacht met Patricia Paay. Bert en Ernie blijken nog altijd erg populair: het DWDD Extra-artikel waarin we lieten zien hoe het er áchter de schermen aan toe gaat was ook één van de best bekeken blogs van dit jaar.
3. Filemon staat strak
Voor zijn nieuwe programma trainde Filemon Wesselink 5 maanden lang om uiteindelijk de wereld zijn ‘killerbody’ te kunnen tonen. De verandering van zijn lichaam was dramatisch te noemen, maar veel gelukkiger werd Filemon er niet van. Hij is juist zelfbewuster dan ooit en zegt het daarom enger te vinden om zijn lichaam te tonen dan voordat hij begon met trainen. Waarop Matthijs uiteraard direct vraagt: ‘laat eens zien?’
2. Medische misstanden
Toen we de statistieken indoken vonden we het verrassend dat dit gesprek over medische misstanden zó hoog scoorde. Waarom was juist dit inhoudelijke gesprek zo’n kijkcijfer-sensatie? Nou, dat komt helaas waarschijnlijk niet door het gesprek met onderzoeksjournalist Ton van der Ham (Zembla) en klokkenluider en hoofd-hals chirurg Volkert Vreesman op zich, maar meer door diegene die achter hen klaar zit voor het volgende gesprek: de doodvermoeide Lady Of Soul Edsilia Rombley: 
1. Herinneringen aan Bowie
In de uitzending van 11 januari wordt de dan net overleden David Bowie nog één laatste keer bewierookt. Aan tafel zit o.a. Patricia Paay, die net als Bert, heel bijzondere herinneringen heeft aan David Bowie en blijkbaar wilde de Nederlandse kijker toch wel erg graag weten wat La Paay nu precies met hem had uitgespookt. De gezongen ode van Kees Prins aan wijlen Johan Cruijff werd overigens nóg vaker bekeken dan dit fragment, maar omdat dat technisch gezien geen gesprek was, haalde hij net deze lijst niet.
DWDD is 22 augustus pas weer terug met de reguliere uitzendingen, maar we maken wel nog vijf speciale uitzendingen: de DWDD Summerschools . De volgende bevlogen sprekers geven dan een kort college:
Vrijdag 24 juni: Taco Dibbits - De Jonge Rembrandt. 
Taco Dibbits, directeur Collecties van het Rijksmuseum over de portretten van Maerten en Oopjen en het vroege oeuvre van Rembrandt van Rijn.
Donderdag 14 juli: Paulien Cornelisse - Aap, Noot, Fout
Paulien Cornelisse over fouten in de taal.
 
Donderdag 21 juli: The Common Linnets - Americana
The Common Linnets zijn geïnspireerd door Americana, de muziekstroming waar country, blues, bluegrass, folk en R&B samenkomen. Uiteraard gaan ze spelen!
Donderdag 28 juli Wouter Bos - I have a Dream
Oud-politicus Wouter Bos bespreekt nationale en internationale politieke speeches.
Donderdag 4 augustus: Jeroen Wollaars - Wir Schaffen Das. 
NOS correspondent Jeroen Wollaars over de impact van de Tweede Wereldoorlog op het Duitsland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.