De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Web Draait Door: High Five Day

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
432 keer bekeken
  •  
High Five Day
Over wie de echte 'uitvinder' is van de high hive valt te twisten. Maar de meeste mensen zijn het erover eens dat de eerste vastgelegde High Five in de geschiedenis van de sport werd uitgedeeld in 1977 tijdens een Major League Baseball wedstrijd door Dusty Baker en Glenn Burke. Op 2 oktober 1977 sloeg Dusty Baker zijn 30ste homerun van het seizoen en bij het begroeten van Baker op de thuisplaat had Burke zijn hand omhoog. Baker sloeg tegen de hand van Burke aan en de high five was geboren.
Een jaar later werd Burke langzaam uit het honkbal verdreven nadat hij geen geheim had gemaakt van zijn seksuele voorkeur. Burke gaat niet alleen als 'uitvinder' van de high five de geschiedenis in maar ook als eerste o penlijk homoseksuele sporter. Bekijk hieronder de korte documentaire met het emotionele verhaal over het leven van Glenn Burke:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.